Ma - Vr 7:00 - 17:00    |    Za 8:00 - 12:00   |    Zondag GESLOTEN

Langendonk Installatietechniek

Voor als het gewoon goed moet zijn!

Duurzame energie

Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie ‘op’ raakt.

Maar wat verstaan we onder duurzame energiebronnen? En welke soorten en toepassingen behoren daartoe? Duurzame energie heet zo omdat de bronnen, zoals zonlicht of windkracht, niet kunnen opraken. Bovendien drukt de productie van duurzame energie in vergelijking met conventionele bronnen veel minder zwaar op het milieu, doordat er veel minder van het broeikasgas CO2 bij vrijkomt. Bij de productie van 1 kWh elektriciteit uit kolen ontstaat minstens 850 gram CO2; 1 kWh stroom uit zonlicht levert maar 50 gram op.

De bekendste duurzame energiebronnen zijn windkracht, waterkracht en zonlicht. Andere bronnen zijn biomassa, aardwarmte en warmte uit onze omgeving (zoals in lucht en bodem).

Wij leveren en installeren duurzame oplossingen.

De bekendste daarvan zijn:

  • Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs is de afgelopen vijf jaar gehalveerd. Ook als de zon niet schijnt is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in (een deel) van de stroombehoefte van uw huishouden: zonlicht is onuitputtelijk en bij de omzetting van licht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 8 procent op een spaarrekening. De terugverdientijd bedraagt in de meeste gevallen 6-8 jaar.
  • Zonneboilers: Bijna de helft van uw energie(kosten) voor warm water kunt u besparen als u kiest voor een zonneboiler. Bovendien voorkomt u flinke hoeveelheden CO2-uitstoot omdat zonne-energie gebruikt wordt in plaats van fossiele brandstoffen. Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht raakt nooit op, en bij gebruik van zonne-energie komt nauwelijks CO2 vrij. Als zonneschijn even onvoldoende is, dan stookt een naverwarmer het water warm. 

Nieuwsgierig naar uw situatie thuis en wat het beste bij u past? Neem dan contact met ons op. 

 

Neem Contact Met Ons Op

Bel ons vrijblijvend voor informatie, advies, storing of om een afspraak te maken met één van onze medewerkers.

Schuiven naar boven